(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Vepřový jazyk a játra na smetaně (lepší pajšl)
Potřebné ingredience
2 vepřové jazyky ,30dkg vepřových jater,1 cibule,1mrkev,1 petržel ,kousek celeru,8 kuliček nového koření,6 kuliček pepře ,3 lístky bobkového listu,špetička tymiánu . Na dokončení omáčky trochu octa,mouku a tuk na jíšku,1 smetanu a sůl.
Postup přípravy
Dobře umyjeme jazyky a játra.Dáme do hrnce s kořením a se zeleninou a dáme vařit do měkka bez soli!!
Potom vytáhneme jazyky a sloupneme je ,jde to krásně,když je jazyk teplý.Nakrájíme na plátky jazyk i játra.Zeleninu přepasírujeme,přidáme masox trochu octa ,sůl ,smetanu a zahustíme jíškou.Napřed si osmažíme cibulku do zlatova a jíšku děláme s cibulkou.
Kdo má rád vnitřnosti,je to moc dobrá omáčka,můj muž říká,že to ani nemá s pajšlem nic společného,to se dřív dělávalo s plíček a jater málo.
Ale jazyk má velice chutné masíčko.
Potom vytáhneme jazyky a sloupneme je ,jde to krásně,když je jazyk teplý.Nakrájíme na plátky jazyk i játra.Zeleninu přepasírujeme,přidáme masox trochu octa ,sůl ,smetanu a zahustíme jíškou.Napřed si osmažíme cibulku do zlatova a jíšku děláme s cibulkou.
Kdo má rád vnitřnosti,je to moc dobrá omáčka,můj muž říká,že to ani nemá s pajšlem nic společného,to se dřív dělávalo s plíček a jater málo.
Ale jazyk má velice chutné masíčko.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jilly
(upraveno)
9. 9. 2009, 8:42
vy ste sikulka...vase recepty su skvele...tento asi tiez skusim
backa
(upraveno)
11. 9. 2009, 17:44
@jilly
Jé děkuji Jani dík za takovou poklonu,ale v mém věku to by bylo,kdybych už neměla plno věcí odzkoušených
jilly
(upraveno)
13. 9. 2009, 12:11
@backa
nemáte za co..je to pravda
s-arka
(upraveno)
17. 9. 2008, 16:50
Tatjanko, můj manžel a dokonce i naše tohle milují Dělávám vnitřnosti podobně a mají větší úspěch než řízek Super receptík, tenhle postup určitě vyzkouším
backa
(upraveno)
17. 9. 2008, 19:16
@s-arka
dÍky Šárko,my s manželem to máme moc rádi
Kocca
(upraveno)
22. 6. 2008, 12:25
Dneska jsem uvařila a je to mňamka, určitě jsem nedělala naposledy.
backa
(upraveno)
23. 6. 2008, 19:55
@Kocca
Díky Jituš,jsem ráda,že Vás recept nezklamal a že jste si pochutnali
Zrušený účet
(upraveno)
9. 6. 2008, 21:37
Tuto omáčku dělám také, chutná nám víc než svíčková. Dávám do toho ještě vepřové maso a někdy ledvinky a srdce, pokud kupuji i jazyk, tak ho ořezávam ještě za syrova. Ale dávám to vše podusit na hodně cibule, normálně osolím a přidám koření a pak to vařím v papiňáku a pak asi 15 minut před dokončením dávám nastouhanou zeleninu (tu tam nechávám, nepasíruji) a pak zahušťuji moukou a smetanou. A fakt taky dobrý
backa
(upraveno)
10. 6. 2008, 18:17
@
Ivko,že ta omáčka nemá chybu?My ji máme moc rádi Ale ještě smažený jazyk to je taky delikatesa. Hezký večer Táňa
Zrušený účet
(upraveno)
30. 5. 2008, 20:59
Táni, nechala jsem se inspirovat a dnes udělala k obědu. Ještě jsem nedělala játra s kořenovou zeleninou a zároveň s jazykem. Mě šel ztáhnout teplý opravdu hezky. Jazyk jsem sama ještě nikdy nedělala Dostala jsem pochvalu - jak říká manžel "před nastartovanou V3Skou" Manžel říkal, že s tou zeleninou je to daleko lepší, protože samotná játra jsou přece jen trochu hořká a ta zelenina to pěkně vytáhnula. Moc díky, ukládám k oblíbeným
backa
(upraveno)
31. 5. 2008, 10:37
@
Helenko,tak to jsem moc ráda,že Vám chutnalo a ještě jste byla tak pochválená a já jsem moc ráda,že jsem nezklamala svým receptem. Děkuji za pochvalu a krásný ,slunečný víkend Vám i celé rodince. Táňa
svoja
(upraveno)
29. 5. 2008, 17:41
Dovolím si pochybovat o tom,že teplý jazyk jde lehce sloupnout.Jazyk se sloupne téměř sám,když ho hned po uvaření ponoříte tak na 2 minutky do studené vody.Také bych nikdy nevařila jazyk,který potřebuje delší dobu,společně s játry,kterým stačí chvilka. Jinak si myslím,že to může být chuťově vynikající recept. Dělám vepřový jazyk na svíčkovou a také to docela jde. Tak se na mně nezlobte,prostě mi to nedalo.
backa
(upraveno)
30. 5. 2008, 12:22
@svoja
Jari,ale vepřová játra ,nejsou drůbeží,kterým stačí chvilka.Nehledě na to,že mám velké zkušenosti s masem,poněvadž jsem pracovala s masem .A to,že se slupuje za tepla .To znám od šéfkuchaře v hotelu. Tak že oponuji zase já. Nikdy bych sem nevložila lety nevyzkoušený recept,to by mi byla hanba.
svoja
(upraveno)
30. 5. 2008, 7:46
@backa
Tak jo,asi si necháme každá svůj názor a svůj přístup k vaření.Takové a ještě jiné rady jsem získala v rodině,od babičky a maminky a řídím se jimi ke spokojenosti svých strávníků už tak kolem 40 let.Každá máme sice jiný názor na postup ale nejdůležitější je,že těm pro které se snažíme něco vytvořit,chutná.